‘Murica!


Så kom der endnu et skoleskyderi i USA. Det er jo desværre ikke noget der overrasker mere. Ved en hurtig Google søgning kommer resultatet 74 på 18 mdr frem… Det er ca. 1 om ugen!
Det er jo kendt at USA har en rimelig liberal våbenlov. En våbenlov Obama gerne så strammet, hvilket er forsøgt af flere omgange. Det er ikke sket. Og hvorfor er det så ikke det? Jo, den menige amerikaner mener jo at han, jf. 2. tillæg til deres Grundlov, har en ret til at købe, bære og bruge skydevåben. Og når der så sker et skoleskyderi, blomstrer våbensalget! Modstandere af stramning bruger incitamentet, at de jo skal kunne beskytte sig mod fremtidige skoleskyderier! FOR REAL!?!?!? Du kan jo vade direkte ind fra gaden, i et supermarked, og købe et våben.F7455
Hvis man kigger på hvornår det andet tillæg kom – 1791 – så er det forståeligt det kom. Dengang. Det var en tid hvor det Vilde Vesten var vildt og lov og ret ikke var det mest udviklede i en, på det tidspunkt, meget ny stat. Idag giver det betydeligt mindre mening. Landet der er hjemsted for “The American Dream” prøver udadtil at brande sig selv som et land der kan huse innovation og skabe fred i verden. Godt så… Start nu lige derhjemme. Med nuværende våbenlove virker det jo som en joke i alle andre andre lande end USA. Det er et oldtidslevn der stædigt bliver holdt fast i af Hill-Billies og FOX svælgende wannabe republikanere der tror deres land bliver mere sikkert, overfor den store trussel der er “All enemies; Foreign and Domestic”
I det her tilfælde, primært domestic (indenrigs).

Jeg har selv for nyligt, stiftet bekendtskab med en stor flok amerikanere i kraft af mit arbejde. Og når den her diskussion kom op, så blev den meget hurtigt rødglødende. Hovedparten af de mennesker man talte med, havde den holdning at de var villige til at gå endda ekstremt langt for at beholde deres hjemlige våbenarsenal. Der var sågar nogen af dem, der var klar på at gå i decideret krig med myndighederne for at beholde deres “God Given Righttil at have og bruge våben! Det her var ikke kun folk der boede i trailer i midten af ingenting. Der var universitets uddannede folk der havde arbejdet i det Hvide Hus som attacheer og rådgivere. Det var en blanding – et udsnit – af den amerikanske befolkning.
Hvad kan der udledes af dette?Er den menige amerikaner dum? Nej, det synes jeg ikke. Jeg havde nogle fantastiske samtaler og diskussioner med mange af dem, og de er langt fra dumme. Men ordet u-oplyst springer i øjnene ret hurtigt. Dette kommer meget til syne, når man kratter den høflige korrekte overflade væk, og graver lidt ned i materien på deres holdninger til hjemlig politik og viden om ting og lande, der er mere 12 sømil fra USA’s grænser. Der slutter festen for mange af dem. Det er problemet!

 

Black(Out) Friday på de Jydske Motorveje


Denne den sidste fredag i det Herrens efterår 2014, kommer jeg ikke udenom to ting der vælter sig på.
Vi er, her i Danmark, et folkefærd der spejler os i vores storebror på den anden side af Atlanten. Det være sig i den for længst indfasede Valentines dag, Halloween og nu også Black Friday… Det er på sin vis en fin ide, at starte julesalget op i god tid med nogle ”gode” tilbud.
Oprindeligt fik Black Friday (BF) sit navn, i USA, efter farven sort, da man fra januar til november kørte med røde tal på bundlinjen i detailhandlen. BF var så startskuddet til et regnskab med sorte tal. En anden ting var, at gaderne var ”sort af mennesker”.
Nok om det. Det sjove er nu, at man i Danmark er hoppet med på vognen. Alle spammails der er landet i min indbakke den sidste uges tid, er alle omhandlende Black Friday – som det jo meget politisk korrekt også hedder i Danmark. Nu skal der shoppes i bund i Bilka, Elgiganten og alle de andre udsøgte butikker. At det så falder sammen med lønningsdag er jo bare en bonus.

Hvor kæden hopper lidt af for mig, er sammenkædningen med de netop aktuelle begivenheder i Ferguson. Her blev en sort ubevæbnet mand, skudt og dræbt af en hvid politimand. Uden at skulle gå i detaljer om såvel episoden som mine personlige holdninger, så er det der sker efterfølgende forfærdeligt – gadekampe, røverier og plyndringer.
Der er nu oprettet et hashtag – BlackOutBlackFriday – der skal få forbrugerne i USA til at droppe deres forbrugsfest, for derved at få politikere mm i tale, i forbindelse med Ferguson. Om det virker finder vi jo ud af om et par dage, når detailhandlen i USA kommer med deres opgørelse af BF. Et er dog sikkert, at der er mange kræfter på de sociale medier, der støtter op om dette. En del skuespillere og andre meningsdannere er med på bølgen via de sociale medier, og de rækker jo vidt…Hele vejen til Danmark. Jep, Danmark (!)
Der er nu mennesker i Danmark der, helt alvorligt, mener at de vil droppe Black Friday DK Edition?!?! But why? Det er en netop opstået begivenhed herhjemme og man tror selv, at hvis man dropper at handle en ny Denver fladskærm i Bilka, så lytter den amerikanske kongres? WTF? Tror du selv at du ved, ikke at bruge din bistand i City 2 på en fredag, får nogen former for indflydelse… O-M-G! Ja, er nødt til at ty til forkortelser, da målgruppen for dette ellers ikke forstår det. Det må være en uoplyst teenagerting…

Den anden ting der skal slutte dette efterår, er historien om at Blå blok nu vil have – ENDNU – en motorvej i Jylland! Og igen er jeg nødt til at bruge udenlandske ord: BUT WHY?!!
Den skal gå parallelt med Hærvejen, fra den tyske grænse til Limfjorden. Det skal der så postes 15-20 milliarder efter.
Har i prøvet at køre på nogle af de nye motorveje i Jylland?!?! Der er jo ingen biler? Ordet myldretid i Jylland, dækker over samme mængde biler som søndag morgen kl. 2 på Ring 3. Der er veje i det nordlige Mongoliet der er mere fyldt end de nye motorveje i Jylland.
Hvad er incitamentet for en sådan motorvej?
Man søger at bremse grænsehandlen, men laver en nu en motorvej til Calle, Poetzsch og de andre ølpushere syd for grænsen – direkte fra Nordjylland! Der må være mange tørstige blå vælgere i nord, der skal have hurtig uhindret adgang, til Blå Cola, Mokai og papvin.
Er tilbøjelig til, igen, at bruge forkortelsen O-M-G, da der her åbenbart er røget Jysk teenagerpopulisme ind i valgkampen.

ISIS eller SnapChat?


Er vi der???

ostrich-man-head-in-sand-1

Hvad der ligger i ovenstående?

Der er krig i verden – en verdenskrig kan vi tillade os at kalde den. Der er en hidtil uset global opbakning mod IS. Deres forfærdelige fremfærd i Syrien og Irak viser behovet for at stå sammen. Stå sammen om at destruere en ideologi der er så menneskefjendsk at det kun levner en ting i vores bevidsthed -nedkæmp IS.

Danmark har sendt F16 fly afsted mod denne trussel for, i samarbejde med allierede, at bidrage til at de stedlige styrker kan bekæmpe og overvinde disse barbariske individer. Snarligt står der danske støvler i ørkensandet igen – denne gang dog ikke i samme udstrækning som i Afghanistan, da det nu handler om at uddanne og støtte/vejlede de stedlige landstyrker. Ja, der kommer også styrker på jorden, hvilket der nok er en del der ikke var opmærksomme på.

Krystalkuglen fortæller mig at det nok ikke er gjort med de 120-140 mand, der indledningsvis er planlagt på. Man kan ikke bekæmpe en ideologi med bomber, kugler og flyveblade.

ide1

Da det jo er en ideologi er der en del problemer forbundet med at få den bekæmpet – ja, der er nok en del “tilhængere” der er styret af frygt. Frygt for familiens ve og vel, og frygt for sloganet “hvis du ikke er med, er du imod os”. Men frygt er også en magtfuld allieret. Den kan få dig til at gøre en masse ting, der normalt ville stride mod alle de holdninger du måtte have, som et normalt tænkende individ. Når vi ser at der nu – igen – er en vesterlænding der har fået skåret hovedet af(!), så skaber det en frygt i os som mennesker.

Det er denne frygt der har skabt problemet, men det er også den frygt der skal bekæmpe det. IS har skabt en frygt mod dem som organisation, som de nu kommer til at mærke, i kraft af en masse nationer der står sammen om at bekæmpe dem.

Det starter dog i vores respektive lande. Der sidder en masse utilpassede unge mennesker af 2. og 3. generations indvandrere, i alle de vestlige lande. De kan ikke finde holdepunkt i deres tilværelse, og derfor vender de sig mod de manipulative “ungdomsfiskere” der står linet op, foran de forskellige moskeer. Her fanger de dem med historier om Paradis og fantastiske eventyr i de krigshærgede lande. Sandheden er dog den, at de ender som stik i rend drenge og selvmordsbombere i en konflikt de ikke forstår. Det er HER der skal sættes ind. Det er HER ideologien starter – og det er HER den skal knuses. Hvis man kan fjerne tilgangen af nye krigere, kan man fjerne grundlaget for deres fremfærd. Det kræver dog at vi starter med at sætte fokus på problemets rod – ikke dets hoved.

Vi kan jo meget passende starte med, at angribe problemet via vores medier. Her er det efterhånden mere fascinerende at SnapChat er blevet hacket, Linses patter er vokset og ministertaburetterne endnu engang er en del HTS’ stoleleg. Det er bare ikke godt nok. Stram nu op og smid en nuanceret debat med politikeransvar og løsningsmodeller på forsiden istedet – vi ender jo som evige amerikanske teenagere, der tror Danmark er en by i Sverige. Der er jo en grund til at man som joke, kalder disse ting First World Problems.

firstworldproblemsmilkandcookies-themdarmfirst_419d89_3174805

Rådne langsomme æble…


Så er det update-tid igen. Min stakkels gamle iPhone 4S, skal åbenbart opdateres til noget endnu smartere og nyere og hurtigere og….hov vent….

Kom ved en fejl til at sætte min telefon til at opdatere til nyeste IOS… FAIL! Den har nu ikke været funktionel i 3 timer…

Så La’ Da Vær!

trap
Ipad’en får de sQ ikke!

Indse – Erkend – Fejlret… Også i Venstre


152.000 kr – EthundredetooghalvtredsTUSINDE kroner – beløbet der er blevet brugt på tøj af Lars Løkke. Penge som ikke stammer fra hans PONDUS-konto, men fra partimidler og ”sponsorer”. Det er immervæk en sjat. Derudover kommer ferierejser og rygerrengøring.

Jeg har fulgt med i medierne i denne sag, og har jo som alle andre tænkende mennesker, en holdning til såvel beløb som håndtering. I denne ”klumme” vil jeg dog holde mig til den – for mig set – mere kommunikative del af misæren.

Venstre blev ramt af forsiden fra Ekstra Bladet (EB) en 10-12 dage før EP valget. Det var nok ikke helt tilfældigt at det skete der og fra EB, men det er en anden diskussion. Det der skete, virkede på mig, som noget V ikke var klar til at håndtere. Der var ikke lavet en strategi for episoden, til trods for de må have forventet, at sagen kunne komme frem. Det var jo trods alt i 2009-11 at der blev shop-amok’et og en tidligere V-ansat, der åbenbart besad disse bilag, der kunne belyse sagen.

Man startede med den politiske standard:

1.BenægtelseDer er ikke noget problem og alt er præcis som man gerne vil have det. Man benægter mere eller mindre alle fremkomne beskyldninger og de politiske ordførere og spin-doktorer, prøver at flytte fokus, for at historien skal dø. Når det nu ikke sker, så rykker man lyn hurtigt videre til den næste:

2.Minimaliseringdet er her hvor såvel beløb som hele misæren negligeres. Handlingen er ikke vigtig og der er mange andre ting der er meget vigtigere end dette. Det er her jeg ikke forstår Venstre. De må efterhånden have luret det danske folk – og især deres jyske kernevælgere, der har hænder og fødder massivt monteret i mulden. Det dur ikke at negligere 152.000 Kr. der er fyret af på jakkesæt og boxershorts (!?), når en landmand kan rende i den samme Hanstholm-habit i flere år. Endvidere at man ryger på ikke-rygerværelser og lader partiet stå for oprydningen, fordi man anså det som en hån at skulle stå og ryge med pøblen (vælgerne) – det er ikke foreneligt med deres vælgere. Det er så her Venstre og deres kommunikative tæft, rammer en brug af krisekommunikation:

3.Afstivning / TranscendensLars Løkke er en travl mand der arbejder meget. Han skal begå sig på de bonede gulve og derfor se godt ud. Han har behov for at kunne stresse af med en smøg på sit værelse, og ikke være tvunget ned i lobbyen eller ud på balkonen i kulden sammen med de andre rygere. Say What? Ja, er helt med på at Venstre er et blåt parti med en specifik kultur indenfor påklædning mm., og han derfor ikke skal troppe op i denimtøj til politiske debatter. Men derfra og så til at bruge en mindre formue på habitter og undertøj, det er lige vel voldsomt nok. Man kunne måske have fundet et billigere alternativ end Zornig. Mht. til rygning, så er det jo ikke en menneskeret som vand, mad og luft. Det er et aktivt valg man har taget – at ryge – jeg har selv taget det og tager derfor også de forholdsregler der er. På dette tidspunkt i debatten, er det begyndt at gå så småt op for Venstre, at de måske har en lidt skidt sag. Offentligheden er ikke begejstret, og baglandet begynder også at røre på sig. Det er så her de hopper videre til:

4.KorrigeringVenstre kan godt se deres sag ikke er optimal, og der åbnes nu op for en bedring. Der skal fremadrettet ikke bruges så mange penge på Formanden. Man kan måske godt bestille et rygerværelse etc etc. Det er for sent. Det er altid for sent når man når hertil. Løbet er kørt og meningsmålingerne bløder blåt blod. Det afspejler sig med alt tydelighed i Europaparlaments Valget. Venstre ”smider” reelt 2 kandidater og ender på 2 i EP. Fiaskoen er endelig og Lars Løkke må på valgnatten ty til:

5.Bønnen om tilgivelseSituationens alvor rammer. Man kigger sig febrilsk omkring for en vej ud, men der er kun et at gøre – tage ansvar. Skabelsen af medlidenhed og tilgivelse er det eneste der tæller nu. Lars Løkke holdt en ret fin bøn på valgnatten – han bad i bund og grund for sit politiske liv. Udadtil bad han vælgerne om tilgivelse, men de havde jo solgt ham og hans valg, så dem han reelt bad til, var baglandet i Venstre. Det er dem der afgør hans skæbne nu – og hvis de følger deres vælgere så er han nok klar til et job i det civile meget snart. Hvis ikke, så er konsekvensen nem at finde: Læs nummer 1 igen.

Det er på mig, et klassisk eksempel på EKG-kommunikation. Der er ikke lavet en ”hvad nu hvis”- plan der kan følges hvis sådanne ting dukker op. Eller værre endnu, den bliver ikke fulgt. Kommunikationen anvendes som et EKG, med de op og nedture der er – specielt i politik.

ekg

 Det er – for mig – helt tydeligt, at man har siddet med en naiv tro på, at vælgerne var klogere end hvad, først Ekstra Bladet, og siden alle andre medier omtalte. Man satsede på at historien ville dø ud i valgsnak, i stedet for hele den flytning af fokus der reelt opstod.

INDSE – ERKEND – FEJLRET

Ovenstående overskrift kan anvendes på mange ting, men så sandelig også i krisekommunikation.

Indse at der er en krise. Identificer de signaler der er i medierne og læg en plan – INDEN krisen opstår. På den vis kan man være på forkant og afstemme reaktionerne med baglandet, så de er forberedt på de oplysninger der snarligt og uvægerligt vil fremkomme. Det vil ligeledes styrke relationerne til de vigtigste spillere (vælgerne), da man styrker egen troværdighed, ved at spille med åbne kort, så at sige. Ved denne metode, reduceres risikoen for ”kontrakommunikation” ligeledes, da såvel bagland som ordførere mm. har afstemt deres kommunikation og derved kan holde fokus hvor det bør være.

Erkend krisen er opstået. Erkend der er et problem og erkend overfor alle interessenter, at man har begået en fejl (eller i det mindste at man ikke har handlet hensigtsmæssigt). KOMMUNIKER og REAGER for derved at undgå, at krisen kommer til at dreje sig om ting, der ikke har relevans for denne. I vores Venstre-eksempel, gik Lars Løkkes tøjvalg jo ud over et valg til Europaparlamentet – noget der ingen relevans har for, om han er nøgen eller iført Armani. Det handler om at komme igennem krisen, og arbejde videre med nøgleområderne.

Fejlret på krisen. Lær af den og brug det du har lært. Undersøg hvad der gik forud for krisen, hvorfor, og hvad der sparkede den i gang. OG HUSK DET! Det ville være tæt på åndsvagt at sende Formanden (hvem han end er i næste uge) i byen med en blankocheck til tøjkøb, for derved at stå i samme situation om 6 mdr. når Helle Thorning trykker på den store røde valgknap.

Blot mine nøgterne betragtninger på en krise der, ved brug af de rette værktøjer, kunne være reduceret til en bagatel i valgkampen, i stedet for den kindhest der blev uddelt.

Og Kære Lars: Ydmyghed er en dyd – specielt hvis Venstre vil beholde min stemme…

 

 

 

Movember 2013 – Støt, det er bare Skæg!


Den første storm har lagt sig, kun for at blive afløst af en ny… Movember er over os. Måneden der sætter fokus på KugleKræft hos mænd, og som støttes verden over, ved at anlægge overskæg – Mo’s – for derved at tilkendegive sin støtte.

be1“FORDI DET KRÆVER KUGLER, AT LEVERE DET BARN DER SKAL LEVE AF DE STØTTEDE BRYSTER”

Det er jo ikke kun kvinder der rammes af kræft, til trods for, at det tit er dem der fokuseres på ved diverse medier og kampagner – senest med lyserøde trøjer o.lign. for at støtte brysterne.

Det er jo tydeligt for enhver, at det selvfølgelig er lidt mere visuelt, når en kvinde har mistet et bryst, end hvis en mand har mistet en kugle…(!)

Men ikke desto mindre er det et fact, at mænd også rammes. Det er lidt tabu, da det er en stor del af mandens mandighed der her er på spil, og en direkte konsekvens er jo den manglende evne til at blive far. Mænd taler helst ikke om det, da de føler det er flovt, at der ”mangler” noget. Det er forståeligt, men er sikker på kvinder har det lige sådan.

be2

Kvinder har det nogle gange lidt nemmere når det kommer til at finde/lokalisere kræften hos dem. De kan jo lokke alle mænd til at massere et sæt bryster i den gode sags tjeneste for at lede efter knuder eller forandringer – prøv lige som mand og stil dig på Strøget og bed forbipasserende kvinder om at massere dine boller…Nej vel?! Det rimer vist på en flad og en tur på bagsædet af en strisservogn.

Derfor, Skæg til side og op på overlæben – Støt Movember! Enten med et skæg eller med et beløb. Helst begge dele! Du kan støtte min sag her

MoBro.co/Got2Kite

eller

GourMoBros

Der skal gros skæg og doneres penge – sæt i værk!

be3