Politikere, medier og ansvar…hænger sQ ikke sammen


Som nogen måske har set, har der været en tekst kørende, som jeg ligeledes har liggende på gårdsdagens blogindlæg. Det handler lidt om ansvar, og om at man som dansker skal tænke lidt over, hvad man forlanger af sine tropper, fra såvel politikeres som den civile befolknings side.

I den anledning skal jeg igen understrege, at det ikke er en tekst jeg har skrevet, jeg har blot videreformidlet den, bredt dens kendskab lidt ud. 

Politikere spiller en stor rolle for os der er ansat til at tage ud og kæmpe for Danske interesser. Ikke fordi vi gerne vil være/sammenlignes med een bestemt farve, men fordi vi netop – uanset regeringsfarve – tager ud og laver den siddende regerings arbejde. Det er derfor ekstremt vigtigt, at der så også er opbakning at få, fra de selvsamme  politikere.


Som det ser ud nu, så er der ikke mange i den danske forsvar, der har meget forståelse for vores siddende Forsvarsminister. Bevares, han render rundt med en Sløjfe til støtte og opbakning af vores soldater, men det er i min optik, slet ikke ham værdigt. Det kræver jo at man rent faktisk udviser såvel respekt som støtte til Soldaterne. Med den kommende kommision han har varslet samt hans generelle modvilje mod et system han selv tidligere har valgt fra, så er der ikke store forhåbninger til hans virke. Det kan ligeledes resultere i, at der kommer en generel dårlig holdning mod soldater, da den overvejende del af befolkningen ikke har den helt store kildekritik og filter, i deres “intake” af nyheder.

Han har nu den opgave, at sørge for at en kommende kommision ikke kommer til at handle om manden på jorden, men nærmere om manden på toppen. Og at formidlingen om dette, sker med troværdighed mod alle de soldater der har blødt og svedt i Irak, og som nu sidder og frygter at deres arbejde bliver gjort til skamme af en kommision, der ikke tænker over konsekvenserne for “menigmand”. Der kan du tjene dine penge Hr. Hækkerup. Og hvis Forsvarsministeren er i tvivl om hvordan man støtter sine soldater, kan han jo prøve at ringe til Hr. Gade.

Et andet fint eksempel på ovenstående, er dummebøde-sagen. Den er ikke endeligt afgjort i skrivende stund, og derfor kan vi jo heller ikke diskuterer den i detaljer. Hvad vi dog ved er, at Ekstra Bladet var over historien som gribbe! Der var ikke de ting der ikke var blevet gjort og uddelt bøder for. En masse penge blev konfiskeret og officerer og befalingsmænd var jo nærmest allerede på vej i fængslet. Her så man igen en flok politikere der lige trængte til lidt medietid. De var fluks ude og stemple kompagniledelsen som bundkorrupte og ågerhajer mm. De glemte lige, at der på det tidspunkt ikke var et eneste bevis på noget som helst. Bevares, der var konfiskeret en hel masse penge af militærpolitiet – de blev leveret tilbage en time efter, da der ikke var grundlag for konfiskationen, hvorfor så vi ikke det i avisen eller omtalt på Borgen? Og så er der ham befalingsmanden der var så meget i vælten, som bagmand mm – han er nu renset for alle anklager, hvor står det i medierne?

Min pointe med ovenstående er, at vores politikere bør begynde at leve op til deres ansvar. De foretager beslutningerne om udenrigspolitik, så de skal også sørge for at stå bag dem der udfører det for dem. Og læsere af diverse “Sensationsmedier” bør måske have bare en anelse af kildekritik når de læser historierne som er åbenlyst usande. Generelt:

DANSKERE TAG JER SAMMEN!

God Weekend

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *